Så här fungerar företagslån hos Aros Kapital

Hur Fungerar Företagslån hos Aros Kapital? En Guide för Företagare

Ett företagslån är en form av finansiering som företag använder för att växa, investera i nya projekt eller hantera kortsiktiga likviditetsbehov. Att ta ett företagslån kan kännas som en stor och komplicerad process, men hos Aros Kapital strävar vi efter att göra det så enkelt och smidigt som möjligt för dig och ditt företag. Våra företagslån är flexibla och anpassade för att möta ditt företags unika behov, vilket gör att du kan fokusera på det som är viktigast – att driva ditt företag framåt.

Nedan går vi igenom hur vårt stora företagslån fungerar, vilka fördelar de erbjuder och hur du kan komma igång. Luta dig tillbaka och låt oss guida dig genom processen!

Ansökningsprocessen

Att säkra ett företagslån hos Aros Kapital följer en strukturerad process som säkerställer att alla parter är överens om kreditstrukturen innan engagemanget inleds. Nedan följer de huvudsakliga stegen:

 1. Ansökan

Ansökningsprocessen börjar med att du fyller i en enkel och snabb ansökan online. Du anger grundläggande uppgifter om ditt företag och vad du behöver lånet till. Detta tar bara några minuter.

 1. Villkorsöverenskommelse
  Efter ansökan inkommit till oss förhandlas de grundläggande villkoren för krediten fram. Detta inkluderar att fastställa räntan och utarbeta en återbetalningsplan som är anpassad till kreditens unika förutsättningar. Under detta skede upprättas även ett så kallat Term Sheet, ett preliminärt avtal som sammanfattar de viktigaste finansiella och juridiska aspekterna av kreditavtalet som gäller förutsatt att krediten blir beviljad.
 2. Bedömning

Våra experter gör därefter en noggrann bedömning av ditt företags ekonomi och lånebehov. Vi tittar på företagets historik, kassaflöde och framtidsutsikter för att kunna erbjuda den bästa möjliga lösningen. Genom att inkludera en analys av risker, ekonomiska utsikter och tekniska detaljer är syftet är att säkerställa att finansieringen är hållbar och att Aros Kapital kan känna sig trygg med utlåningen.

 1. Erbjudande och utbetalning

Efter bedömningen tas ett kreditbeslut, och vid beviljad kredit får du som kund ett skräddarsytt låneerbjudande. Detta innehåller tydliga detaljer om lånebelopp, ränta och återbetalningsplan. Vi förklarar allt på ett enkelt och transparent sätt. Om du accepterar erbjudandet, går vi vidare med avtalssignering och utbetalning.

Nyckelfördelar

 • Effektiv och enkel process:Från ansökan till utbetalning jobbar Aros Kapital för att vara effektiva, smidiga och professionella.
 • Flexibla lösningar:Lånet anpassas efter ditt företags specifika behov.
 • Personlig service:Våra kollegor är alltid redo att hjälpa dig genom hela processen.
 • Transparenta villkor:Inga dolda avgifter eller överraskningar – du vet alltid vad som gäller.

Förutsättningar för Företagslån

För att kunna ansöka om ett företagslån hos Aros Kapital behöver ditt företag uppfylla vissa grundläggande krav:

 • Finansiell Stabilitet:Företagets ekonomiska hälsa är avgörande för långivaren. Bevis på finansiell stabilitet inkluderar uppdaterade balansräkningar, resultaträkningar och kassaflödesanalyser. Dessa dokument ger en inblick i utvecklarens förmåga att hantera både nuvarande och framtida finansiella åtaganden. Stabilitet och soliditet är nyckelord här.
 • Tydlig Återbetalningsstrategi: En klar och genomförbar återbetalningsplan är nödvändig för att långivaren ska känna sig trygg med investeringen. Återbetalningsstrategin bör visa hur och när medel kommer att återbetalas till långivaren och säkerställa att kassaflödet är tillräckligt för att möta dessa åtaganden. Detta innefattar både kortsiktiga och långsiktiga betalningsplaner.
 • God Kredithistoria:En positiv kredithistoria ger långivaren förtroende för att bolaget är pålitligt och har en god historik av att hantera lån. En stark kredithistorik ger goda förutsättningar för att krediten kan beviljas.

Säkerheter

Säkerheter krävs ofta för att säkerställa ett företagslån, där säkerheten är beroende på lånebelopp och företagets ekonomiska situation. Vanliga typer av säkerheter inkluderar företagsinteckning, aktiepant och borgensåtagande.

Slutsats

Att ansöka om ett företagslån hos Aros Kapital är en enkel och transparent process. Vi erbjuder skräddarsydda finansieringslösningar som hjälper ditt företag att växa och nå sina mål. Besök vår hemsida och fyll i en ansökan för att komma igång, vi ser fram emot att vara din finansiella partner på din resa mot framgång!

 

Är ditt företag i behov av företagslån kan du enkelt kontakta oss via nedan länk:

https://www.aroskapital.se/tjanster/foretagslan/