Välkommen att bli en del av ett inspirerande och ambitiöst team. Sök våra senaste lediga tjänster via länk i bio. ...

Efter ett spännande och utvecklande år önskar vi nu alla våra kunder och leverantörer en riktigt God jul och ett Gott nytt år 🌲 ❄ ⛄ ...

Bli en del av ett ambitiöst och härligt team! Just nu växer vår IT-avdelning och vi söker därför en .Net-utvecklare. Läs mer och ansök via länk i bio. ...

När Soda Nation, som erbjuder flera hundra sorters internationell läsk på glasflaska, växte och behövde investera i ett extra lager – sökte man en trygg finansiär. Med hjälp av Aros Kapitals finansieringslösning har man kunnat fortsätta växa och öka omsättningen, samtidigt som man har ett bra lagersaldo och kassaflöde.

Läs mer om Aros Kapitals finansieringslösningar på aroskapital.se
...

Varmt välkommen till en festlig Gasellkväll i Stockholm 17 okt! Under kvällen ska årets Gasellföretag utses i en storslagen prisutdelning och vår affärsområdeschef Filip Åström intervjuas på scen om arbetet med att stötta entreprenörer och deras affärsidéer.

Plats: Münchenbryggeriet, Torkel Knutssonsgatan 2 Stockholm

Mingel från kl. 18

Kl. 19:30 startar festligheterna på scen.

Välkommen att uppleva kvällen med oss på Aros Kapital!
...

Just nu söker vi både IT-utvecklare, Quantitative Analyst och People & Culture Partner/HR Partner. Läs mer och ansök via länk i bio. 

Välkommen in med din ansökan!
...

Hej Louise Svensson,
kundansvarig kreditanalytiker på ArosKapital.

Hur skulle du beskriva dig själv som yrkesperson?
– Jag är nog en rätt öppensinnad och effektiv problemlösare, kunnig och analytisk i det jag gör. Sen behövs det en del psykologi i min roll, för att kunna möta kunder på bästa sätt.

Hur ser en vanlig dag på Aros ut för dig?
– Jag jobbar med kunderna från ax till limpa, så allt från inledande dialoger på telefon, till personliga möten samt bollande av affärer i våra mindre team. För egen del jobbar jag främst med de lite större företagslånen, som t.ex. fastighetskrediter och byggnadskreditiv, med allt från 3 miljoner och uppåt.

Hur hjälper du Aros kunder?
– Många låneaktörer har blivit allt mer restriktiva med att erbjuda projektfinansiering eftersom dessa lån generellt är mer riskfyllda under projekttiden och hanteringen administrativt tung. Då är Aros Kapital ofta ett bra komplement eftersom jag och mina kollegor är specialister på byggnadskreditiv. Här får man trygga processer och snabba beslutsvägar även vid högre limiters.

Vilken skillnad kan du göra?
– Det råder idag bostadsbrist i en majoritet av Sveriges kommuner. Detta är delvis på grund av svårigheten att få projekt finansierade. Det finns ett behov av att bygga fler nya bostäder och uppnå en balans på bostadsmarknaden. På Aros har vi ett starkt team med analytiker och administrativt stöd på plats som kan agera snabbt och fylla ett tomrum
där andra aktörer inte räcker till.
...

När du sparar med Aros Kapital åt dig själv,
ditt företag eller ditt barn får du:

– Aktuell ränta upp till 2,10%*
– Statlig insättningsgaranti
– Inga årsavgifter
– Gratis uppläggning
– Enkel och säker hantering via BankID
– Tillgänglig kundtjänst

*För produktvillkor se vår hemsida
...

Hej Martin Vangener, Kreditansvarig Företag på Aros Kapital.

Berätta om din karriär fram till idag.
– Jag pluggade på IHM Business School och på Dublin Business School. På den senare utbildningen tog jag en bachelor i ekonomi. Sen har jag jobbat i 14 år på SEB, mot mid corp. och large corp. företag, med tonvikt mot fastighetsbolag men även kommunala bolag. Under tiden på SEB har jag även arbetat med kreditfrågor på plats i Shanghai och nu på sistone som kundansvarig.

Vad var det med Aros som lockade?
– En tidigare kollega på SEB som nu är på Aros tipsade mig. Det som gjorde att jag ville byta var utmaningen att vara med på förändringsresan hos ett lite mindre bolag men som växer fort.

Hur upplever du Aros som arbetsplats?
– Eftersom det är en relativt liten organisation, så är det nära till beslut. Jag kan gå direkt in till vår VD och ta en större fråga med honom. Behöver jag något digitalt kan jag snabbt prata med IT. Kulturen är ung, med drivna människor som har en oerhört bred kompetens. Från flera olika branscher. Alla hejar på alla och det är en väldigt öppen stämning, vilket är en stor skillnad mot storbanken.

Vad gör du i din roll?
– Jag sitter med i vår kreditkommitté och håller koll på företagets kreditrisker samt tar beslut på nya och befintliga krediter inom alla produktgrupper. De kundansvariga föreslår affärer inför oss i kommittén. Vi har förmågan att hitta möjligheter på marknaden, som traditionella kreditgivare har svårt att hitta. Därför kan vi hitta bra affärer inom icketraditionella segment, ofta i kombination med en bank där vi delar på risken.

Vad driver dig?
– Finansmarknaden är inte bara ett jobb utan också min hobby. Det är en härlig utmaning att få hjälpa bolaget och våra kunder framåt samtidigt som jag själv utvecklas.
...

Semester? Då finns det god tid att se över ditt sparande och dina lån. Vi har öppet hela sommaren och hjälper dig gärna. Vi på Aros Kapital önskar er alla en fin sommar! ...

Hej Ebba Brolin, som arbetar i rollen som affärsstöd inom Aros Kapitals fakturaköp.

Berätta lite om din bakgrund
– Jag kom till Aros Kapital för sex månader sen från inkassobranschen. Det kändes som att tiden var inne att ta nästa steg i utvecklingen. Och det visade sig vara helt rätt beslut.

Varför sökte du dig till Aros Kapital?
– Eftersom jag inte hade så bråttom hade jag under en tid hunnit se ett par annonser från Aros Kapital. Men när jag tillslut ansökte och träffade dem på intervju så kändes det rätt direkt. Här är det högt i tak, där alla lyssnar på varandra och med en ovanligt platt hierarki. Alla pratar med alla helt enkelt.

Hur upplever du din nya arbetsplats?
– Det är en oerhört ambitiös miljö som är enormt inspirerande. Alla strävar efter att bli bättre. Och på samma gång är det väldigt vänligt och familjärt. Alla hejar på alla, så man känner sig alltid som en del av gänget.

Vad gör du i din roll?
– Jag gör lite allt möjligt inom fakturaköp, men i grunden stöttar jag upp de kundansvariga, genom att exempelvis följa upp förfallna fakturor och bistå kunder i telefon.

Vilka är dina drivkrafter?
– Jag är väldigt glad och tror väldigt mycket på att en positiv grundinställning gynnar alla relationer. Här på Aros Kapital ser man möjligheter och eftersom jag är ambitiös så passar den här miljön mig väldigt bra. Det är stimulerande att samla på sig erfarenheter bland alla kompetenta kollegor.

Vad är roligast på jobbet?
– Det är absolut kollegorna, vi har verkligen jättekul ihop. Sen tycker jag mångsidigheten i min roll är härlig, det blir aldrig tråkigt eller enformigt.
...


​Hej Erik Berfenhag, tf. VD på Aros Kapital,

Du och dina kollegor Filip Åström och Joakim Hedman kommer att representera Aros Kapital på det kommande Impact Summit eventet i Almedalen den 5 juli.

Vad har Aros för relation till Impact Summit?
– Vi är founding partners till Impact Summit och inspireras av verksamheter som vill lösa globala samhällsutmaningar.

Vilka hoppas ni möta där?
– Vi har inställningen att alla människor är intressanta och har en historia att berätta. Vi vet inte vilka vi kommer träffa men Almedalen är Sveriges största demokratiska mötesplats så vi är övertygade att det kommer ske många intressanta möten där.

Vad kommer ni att göra under eventet?
– Förutom att vi alla tre kommer nätverka så kommer jag även att sitta i en panel och diskutera vad Impact-bolag behöver för att kunna skala upp och bli framgångsrika.
I samtalen kommer det även närvara politiker som får berätta om vad just deras partier kan göra för att möta behoven.

Impact Summit sätter ljuset på unga affärsmodeller och företag. Vad kan Aros tillföra här?
– Vi är ju också ett relativt ungt bolag som har gjort en resa från startup till scaleup. Vi har erfarenheten, genom misstag såväl som framgångsrika koncept och kan dela med oss av våra insikter. Vi tror att detta skapar en stor förståelse hos oss för andra bolag, särskilt som vi själva just nu befinner oss i en förändringsfas.

Vad krävs för att bolagen ska växa sig starka och bli en viktig del av svenskt näringsliv?
– Det beror på om man befinner sig i startupfasen eller scaleupfasen. För unga bolag är det viktigt med mentorskap, förtroende och vägledning. Behoven för bolag som kommit längre kan vara stöttning från samhället och alternativ finansiering till riskkapital för att snabbare kunna nå lönsamhet.

​Bild: till vänster Joakim Hedman, Key Account Mangager, till höger Erik Berfenhag, tf. VD
...

Vi är mycket stolta över att kunna berätta att vi är sponsor till Grunden Bois.

​Grunden Bois är en idrottsförening, öppen för alla men speciellt för spelare med intellektuella funktionsnedsättningar. Grunden Bois värnar om att alla som vill ska kunna vara med i idrottsgemenskapen, oavsett idrottslig förmåga & nivå på funktionsnedsättningen. Att delta och uppleva glädjen och gemenskapen inom idrottslivet ger ett gott liv, även utanför idrotten.
...

Glad midsommar önskar vi på Aros Kapital ☀️ ...