Företagslån till hantverkare – Bygg, VVS och Måleri

Företagslån till din hantverksfirma. Låna upp till 3 000 000 kr till ditt byggföretag, målerifirma eller VVS-bolag.

Driver du, eller har en önskan om att driva, en hantverkarfirma och är i behov av kapital? På Aros hjälper vi dig med din likviditet genom olika typer av företagslån. Genom våra företagslån kan du låna pengar snabbt!

Vad kan ett företagslån till hantverkare användas till?

Som i alla andra företag krävs likviditet och kapital även i hantverkarfirmor. Detta behövs i alla faser i firman men lite olika typer av finansiering kan krävas i olika perioder. Ett företagslån kan därför användas på många olika sätt och tas av olika anledningar.

Företagslån för hantverkarfirmor

Att starta en hantverkarfirma kräver relativt mycket kapital då fordon samt verktyg är nödvändigt för att bedriva arbetet. Detta kan finansieras på olika sätt. På Aros erbjuder vi till exempel flexibla leasinglösningar som kan finansiera ett bilköp. Företagslån, som ges ut till aktiebolag samt enskilda firmor, är ett annat sätt att finansiera köp av bil och verktyg till din hantverkarfirma.

Företagslån för investeringar i verktyg eller bilar

Även om du har en hantverkarfirma som du drivit i några år kan en ny bil eller nya verktyg behövas. Detta för att byta ut dina befintliga eller för att köpa fler för nyanställda. Hur du kan räkna på lönsamheten i en sådan investering kan du läsa mer om här.

Företagslån för att täcka upp för tillfälliga problem

Ett företagslån kan även tas för att täcka upp för tillfälliga bekymmer i ditt bolag. Problem med likviditet kan uppkomma även om bolaget generellt sett går bra. Exempelvis kan det uppstå tvister, problem med betalning från en kund vilket kan sätta din hantverkarfirma i ekonomiska bekymmer eller långa faktureringstider. Du kan även hamna i perioder av lägre efterfrågan vilket kan drabba likviditeten hårt. I dessa fall är det möjligt att ta ett företagslån. Det är dock viktigt att ha i åtanke att lånet ska betalas tillbaka och därför bara ta lån som man vet att man kan betala tillbaka.

Större projekt som sträcker sig över många månader är vanliga i byggbranschen och under projekttiden kan du stå helt utan inkomster. Även i detta fall kan ett företagslån vara lösningen för att klara av likviditeten under projektets löptid.

Vilka typer av hantverkare kan ta ett företagslån?

Aros erbjuder företagslån till ett brett spektrum av hantverkarfirmor. Exempel på sådana är:

  • Byggföretag
  • Målerifirmor
  • Plåtslagare
  • VVS-firmor
  • Kakelläggare

Hantverkarfirmorna kan vara aktiebolag eller enskilda firmor.

Företagslån hantverkare bygg vvs måleri

Vilken ränta får jag på mitt företagslån?

Vilken ränta du får på ditt lån beror på flera saker. Dels spelar ditt företags historik roll men även din egen ekonomi och andra delar som betraktas som viktiga för ditt företags kreditvärdighet kan påverka. Om det finns säkerheter eller borgen kopplat till lånet kan detta sänka din ränta.

Hur ansöker jag om ett företagslån till min hantverkarfirma?

Att ansöka om ett företagslån på Aros Kapital är superenkelt. Vi ger dig en låneoffert direkt – självklart utan någon kostnad eller krav på dig. När du valt att gå vidare med lånet signerar du det smidigt med ditt BankID.

Vi erbjuder naturligtvis kostnadsfri förtidslösen av lånet vilket innebär att du enbart betalar för den tid du lånar pengarna. Aros har en av marknadens ledande villkor och priser. Tveka inte att höra av dig till oss med dina frågor eller din ansökan.

Företagslån upp till 500 000 kr

Aros gör det enklare för småföretag att låna pengar för att växa, utöka eller förändra. Vår digitala ansökan tar ett par minuter, och du får svar på din låneoffert direkt. Nu även med EU-stöd vilket medför lägre ränta och ett begränsat borgensåtagande om endast 20 %.

Företagslån upp till 3 000 000 kr

Aros gör det enklare för småföretag att låna pengar för att växa, utöka eller förändra. Vår digitala ansökan tar ett par minuter, och du får svar på din låneoffert direkt.

LET'S GROW YOUR BUSINESS