Om oss

Vi är allt annat än en bank

På Aros är vi experter på företagsfinansiering för små och medelstora företag. Men trots att vi gör samma saker som banken är vi inga direktörer, vi är entreprenörer.

Vi tror på innovation, inte förlegad tradition. Vi agerar istället för diskuterar. Vi ser möjligheter där andra bara ser hinder. Vi ser människan när andra bara ser siffror. Med oss får du en partner, någon att utvecklas med. Här och nu. För vi har tagit bort det omständliga, det krångliga och svåra. Kvar finns det enkla, det snabba och personliga. Och det har gjort oss till allt annat än en bank.

Men trots att vi är snabbare, enklare och flexiblare än gammelbankerna någonsin kommer vara så tummar vi aldrig på tryggheten. Vi har kreditmarknadstillstånd från Finansinspektionen och är anslutna till Riksgäldens insättningsgaranti. Och till skillnad från många konkurrenter profiterar vi inte på konstgjord andning åt företag i kris.

Vi tänker långsiktigt. Vi vet att över tid är det en bättre affär att hjälpa företag att växa och företagare att nå sin fulla potential. Och eftersom vi vill ha en lång och sund relation med dig spelar vi med öppna kort.

Vi tror på transparens och ömsesidig respekt. På partnerskap och samarbete. Därför kommer vi aldrig tvinga kvar dig med snåriga avtal. Våra avtal är enkla och de har inga bindningstider.

Du samarbetar med oss för att du vill – inte för att du måste.

 

aros

Välkommen till
oss på Aros

Allt annat än en bank

Etiska riktlinjer

Aros etiska riktlinjer kan sammanfattas i tre delar: efterlevnad av regler, tydlighet samt respekt för individen. Klicka på länken för att lära dig mer om de grundläggande värderingarna och principerna som präglar vår dagliga verksamhet.

FINANSIELL INFORMATION

Här kan du ta del av Aros Kapitals finansiella rapporter

Aros Kapitals
Ledning

 • Daniel Güner

  Verkställande Direktör
  CEO
  daniel@aroskapital.se

  Daniel är VD och en av de som grundade Aros Kapital 2004. Genom sin erfarenhet från branschen besitter han omfattande kunskaper om kreditgivning och han har med stor passion lett företaget till dagens position.

 • Erik Berfenhag

  Kreditchef
  CCO
  erik.berfenhag@aroskapital.se

   

 • Marcus Möller

  Ekonomichef
  CFO
  marcus@aroskapital.se

  Marcus tog sin civilekonomexamen vid Umeå Universitet 2002. Mellan 2003 och 2014 arbetade Marcus på Collector, där han bland annat var koncernredovisningschef, business controller samt ansvarig för bolagets treasuryfunktion.

 • Carl-Johan Roth

  Bolagsjurist
  Corporate Legal Counsel
  carl-johan.roth@aroskapital.se

 • Rickard Lundgren

  Kundansvarig
  Customer manager
  rickard@aroskapital.se

Aros Kapitals
Styrelse

 • Daniel Güner

  VD och styrelseledamot

  Andra uppdrag:
  Aramia Omsorg AB, Güner Holding AB & Daniel Guner Holding AB.

 • Hans Berggren

  Styrelseordförande

  Andra uppdrag:
  Älvsbyhus Intressenter AB & Älvsbyhus AB.

 • Gustav Andersson

  Styrelseledamot

  Andra uppdrag:
  Mellby Gård AB, Lady Gambler AB, Causality Sociedad Limitada, Aros Kapital AB, Ultinous Zrt, Lateral Reality Kft, Stockhorn Capital AB.

 • Thomas Gustafsson

  Styrelseledamot

  Andra uppdrag:
  Mellby Gård AB, Duni AB, KappAhl AB, Optik Smart Eyes AB, Oscar Jacobsson AB, Scandinavian Resort i Sälen AB, Smart Eyes International AB, OJ Holding Sweden AB, Mellby Gård Förvaltnings AB, Togus AB

 • Henric Wiklund

  Styrelseledamot

  Andra uppdrag:
  WR Controls Group AB, Investment AB Klöverön, Sepson AB, Lidan Sepson Technologies AB, Sepson India Pvt LTD, Rapid Images AB, Wint Group AB, Scuba Travel Scandinavian AB, Whywaste AB, Ifrågasätt Media Sverige AB, Intoit Holding AB, WW Patterson Company

 • Pål Ryfors

  Styrelseledamot

  Andra uppdrag:
  CEO – Episurf Medical, styrelseledamot i: Episurf Europe AB, Episurf Operations AB, Episurf DE GmbH, Episurf Medical Inc, Episurf Limited, Episurf UK ltd