Jobba hos oss

Vi är ett entreprenörsdrivet företag som utmanar en traditionstyngd bransch. För att trivas hos oss ska du gilla högt tempo, brinna för att vinna och vara en positiv person som älskar utmaningar.

Lediga tjänster

 

Aros Kapital är ett finansbolag med kreditmarknadstillstånd och är anslutna till Riksgäldens insättningsgaranti. Vi erbjuder finansiella tjänster inom företagslån, fakturaköp, leasing, inkasso och juridik. Aros Kapital omsatte under 2020 över 355 miljoner kronor med ett resultat på 101 miljoner före skatt.

Vill du jobba på ett tillväxtbolag med snabba fötter som värdesätter entreprenörskap, innovation och stark personlig drivkraft? Vår inställning är att allt är möjligt. I utbyte får du vara en del av ett spännande företag i finansbranschen som fortsätter att expandera och förändra branschen.


 

Vikariat minst ett år

Aros Kapital söker en inbetalningsansvarig till fakturaköp

Vill du arbeta med att bokföra inbetalningar dagligen? Vår fakturaavdelning som köper fakturor från våra klienter och skickar sedan fakturan till slutkunderna för betalning söker dig som vill vara inbetalningsansvarig hos oss. Det som en inbetalningsansvarig gör är att kolla varje dag att vi har fått betalt från slutkunderna och bokför detta. Du kommer arbeta med bokföring i olika valutor. Detta är ett vikariat som sträcker sig på minst ett 1år och kan leda sen till fast anställning. Positionen är i Göteborg. Det finns inga specifika krav utan det viktiga är att du är en person som tycker om att arbeta ensam men även i grupp samt vill lära dig nya saker.

Om Aros Kapital AB

Aros Kapital är ett finansbolag med kreditmarknadstillstånd och är anslutna till Riksgäldens insättningsgaranti. Bolaget som startade 2004 erbjuder finansiella tjänster inom företagslån, fakturaköp, leasing och inkasso till företag och är etablerat i Sverige, Norge och England. Företaget drivs av unga, kompetenta och driftiga människor med stort fokus på ständig utveckling och förbättring.

Bolaget har huvudkontor i Göteborg med 60 anställda och kontor i Stockholm med sex anställda, i Örebro med fyra utvecklare, i Oslo med två anställda samt i London med fyra anställda. Omsättningen under 2020 var 355 miljoner kronor med ett resultat på ca 100 miljoner före skatt. Största ägare är Mellbygårdkoncernen.

Tjänsten är placerad på huvudkontoret i Göteborg Nya Gårda

Kvalifikationer

Du har en komplett gymnasieexamen inom ekonomi. Vi ser gärna att du har ett par års erfarenhet av arbete inom bank eller finanssektorn. Erfarenhet från fakturaköp är mycket meriterande.


 

Senior kundansvarig

Vi söker nu en senior kundansvarig till Aros Kapital, möjligheten finns att tillhöra deras kontor beläget på Hötorget i Stockholm eller på Nya Gårda i Göteborg. Som kundansvarig kommer du tillhöra factoringavdelningen som idag består av 20 personer. Här hanteras fakturaköp där bolaget köper både inhemska fakturor och exportfakturor. Då teamet till en stor del består av juniora medarbetare erbjuds du som erfaren en möjlighet att dela din kunskap och coacha dina kollegor. Du kommer att bli en del av ett drivet team där kulturen på organisationen präglas av stark entreprenörskänsla och ambition. Du erbjuds stora möjligheter att själv påverka ditt arbete och leda utveckling!

Aros Kapital är ett bolag där sammanhållning och stämning är viktiga delar av framgången. Därför anordnas det regelbundna aktiviteter för medarbetarna som bland annat årliga kick-offs.

Vidare erbjuds du:

En utvecklande arbetsmiljö där ditt driv och engagemang belönas.
En trygg anställning med fina förmåner, bland annat friskvårdsbidrag och massage på jobbet.
Skräddarsydd on-boarding program för dig som nyanställd.
Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Aros Kapital.

Läs mer och ansök här


 

Controller – uppföljning och analys hos oss på Aros Kapital

Vem söker vi?
En person som kan förstärka ekonomiavdelningen som controller med inriktning på uppföljning och analys.
Det är av stor vikt att personen är noggrann, strukturerad och analytisk med en förmåga att arbeta självständigt så väl som i team. Behöver ha en stark känsla för service och ett stort engagemang. Vidare ser vi att personen är lösningsorienterad och prestigelös som gillar utmaningar och driva av att leverera bra kvalité.

Tjänsten är tills vidare på heltid med placering på vårt kontor i Gårda och rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Ansvara för månatlig uppföljning av bolagets verksamhetsområden.
 • Stödja bolagets affärsområdeschefer med uppföljning och analys.
 • Stödja ledningsgruppen med analyser av verksamheten och framåtblickande prognoser.
 • Delaktig i uppföljning och utveckling av bolagets interna rapportering.
 • Ad och rapportering.

Ansökan skickas till jobb@aroskapital.se


 

Compliance Officer

Som Compliance Officer kommer du ingå i funktionen för regelefterlevnad och arbeta nära och rapportera till Head of Compliance tillika centralt funktionsansvarig. Funktionen har ett koncernansvar för att identifiera, övervaka och kontrollera efterlevnaden av de regler som gäller för Aros kapitals verksamhet.

Läs mer och ansök här


 

Kreditanalytiker – företagslån

Till rollen som Kreditanalytiker Företagslån söker vi någon som är en utpräglad lagspelare, nyfiken och intresserad av nya affärer, marknader och länder och har ambitionen att bidra med såväl kunskaper, erfarenheter och klokskap.

Läs mer och ansök här


 

Part-Time Intern at Aros Kapital Limited

Are you an analytical, driven, and unpretentious person with a remarkable interest for finance? Are you studying your final years in finance/economics and dream about joining a fast-growing entrepreneurial finance company who believes in innovation, flexibility, and bespoke solutions? Aros Kapital is now looking for an ambitious student who can work part-time in Gothenburg (alternative Stockholm) with the chance of getting an extension to a fulltime contract in London after graduation.

Aros Kapital is a challenger bank focused on B2B funding solutions. Established in Sweden, Norway, and the UK, with offices in Gothenburg, Stockholm, Örebro, Oslo and London, Aros strive to be the lender of choice for aspirational businesses. Aros has built a scalable platform and is ready to take on new geographies and segments. As a fast-growing, investor-backed, entrepreneurial business, we appreciate the challenges growing companies face and what it takes to build and grow a successful business. As such, speed, certainty, and good service combined with smart solutions for customers’ needs are key pillars within the Aros Kapital organisation. We are a team with strong work ethic and personal drive and keep expanding in the industry. Aros offer endless opportunities.

You will be positioned in Gothenburg (or Stockholm) 2-3 days a week helping with administrative tasks for the UK business. You will be able to take part of the growing customer portfolio, learn about compliance and KYC, be responsible for ongoing monitoring of risk performance and perform credit analysis. You will have the opportunity of being involved and contributing to numerous aspects of the business and assisting in various tasks as we are in a growing phase.

We are looking for a candidate with 1-2 years left of studies, with a strong interest in finance and proven understanding of fundamental corporate finance analysis techniques, and financial products. You have strong verbal and written communication skills in English, excellent quantitative skills, an eye for details, and the ability to interact and build links with people. You also have good knowledge in MS office, particularly excel and PowerPoint. Previous experience in the finance industry is preferable.

Welcome to a fast-paced growth company that values entrepreneurship, innovation, and a strong community.

Please send your CV and personal letter to: info@aroskapital.co.uk

 


 

UTVECKLARE SOM VILL FÖRÄNDRA BRANSCHEN

Heltid | Löpande rekrytering

För Aros Kapital är IT en stor konkurrensfördel. Våra egenutvecklade system är helt centrala för att vi ska kunna leverera marknadsledande produkter och tjänster till våra kunder.

Utvecklingteamet är litet, tight och effektivt. Vi styr själva hur vi arbetar och vi planerar, kravsamlar och samordnar med resten av bolaget för att kunna göra stor skillnad och leverera mycket nytta på kort tid.

Som utvecklare ansvarar vi självklart för allt som har med våra system att göra, men vi är också inblandade i att forma arbetsprocesserna på bolaget så att vi på Aros jobbar smartare och mer automatiserat än våra konkurrenter.

För att kunna hålla högt tempo i utvecklingen krävs bra kvalitet på systemen. Parprogrammering, automatiserade tester och läsbar kod är en självklarhet. Vi har en slimmad deployprocess så att vi kan lägga tid på roligare saker, som att koda 🙂

På Aros värdesätts personlig drivkraft och ger man det lilla extra får man mycket tillbaka. Jobba hos oss och du kommer att vara omgiven av kollegor som vill vara riktigt duktiga på sitt jobb.

Det går bra för Aros och vi har mycket att göra, därför behöver vi din hjälp. Vill du hitta lösningar och skriva kod som gör skillnad har du kommit helt rätt!

// Utvecklingsteamet på Aros

Placeringsort: Örebro eller Göteborg

Tekniker:

 • .NET, C#
 • ASP.NET MVC / WebAPI
 • TypeScript
 • React
 • Entity Framework
 • SQL Server
 • Git
 • Visual Studio 2019 / Jetbrains Rider

Intresserad av att jobba hos oss? Kontakta oss på it@aroskapital.se