Johan Kristensen – Ny kreditberedare

Publicerat den:

 

Veckans hyllning önskar vi rikta mot vår nya kreditberedare, Johan Kristensen, som tidigare kommer ifrån Handelsbanken som valde att fortsätta sin karriärresa hos Aros Kapital för nya spännande utmaningar.

– Aros befinner sig i en imponerande tillväxtfas och riktar sitt fokus på flexibla finansieringslösningar till företag/entreprenörer. Detta var två starkt bidragande orsaker till att jag bestämde mig för att ta tjänsten, berättar Johan.

På grund av sitt intresse för finans och banksektorn valde Johan under hösten 2010 att börja studera på Bi Norwegian Business School i Oslo. Valet föll på det treåriga kandidatprogrammet: Bachelor of Business Administration (BBA) med inriktning finans. Utbildningen kompletterades även med en tvåårig masterutbildning på Handelshögskolan i Göteborg. Efter examen i Göteborg fick Johan chansen att börja arbeta som företagsrådgivare på Handelsbanken efter några år av sommarvikariat.

– Arbetet på Handelsbanken var mycket lärorikt, det gav mig en stabil grund inom bankverksamheten. Först lärde man sig privat -och sparaffären, sedan fördjupade man sig mer och mer inom företagsaffären där det var stor variation på kunder inom olika branscher. Sammanfattningsvis blev tiden på Handelsbanken en fantastisk resa som var både kul och utmanande, arbetet fick mig att trivas väldigt bra och i efterhand att jag kan ta med mig mycket fina erfarenheter därifrån, säger Johan.

Idag kombinerar Johan rollen som kreditberedare med lån mot företag samt entreprenörer. Uppgiften innebär att försöka ta fram en snabb, noggrann och realistisk analys på ett företags förmåga att tjäna pengar och generera kassaflöden. Vanliga förfrågningar om finansiering som Johan hanterar berör ofta order- och fastighetsfinansiering, bolagsförvärv, nyanställningar samt uppbyggnad av lagersaldo.

Vad är det du gillar mest med din nya roll på Aros?

– Flexibiliteten och snabbheten i kreditbesluten som vi fattar är imponerande. Det är alltid nära till chefer/kollegor om man behöver bolla frågor och man utvecklas varje dag. Sedan tycker jag generellt att finansiering till företag är väldigt intressant och det fyller en mycket viktig samhällsfunktion eftersom det ger företag en möjlighet och vidareutvecklas och växa. Det vinner alla på i slutändan,- säger Johan.

Hur kommer det sig att du valde Aros?

– Eftersom Aros befinner sig i en imponerande tillväxtfas samt riktar sitt fokus på finansieringslösningar till företag/entreprenörer. Detta var två starkt bidragande orsaker till att jag valde just Aros, säger Johan.

Som nyanställd på Aros är det viktigt att man känner sig välkommen och får med sig vår kultur redan från start genom en obligatorisk introduktion där vi gemensamt går igenom våra värderingar, policys och mål. De nyanställda får chansen att lära känna Aros på djupet och ställa frågor.

Avslutningsvis vill hela Aros teamet tacka Johan för hans insats hittills och önska honom lycka till med sin nya roll. Hela teamet ser fram emot hans egen utveckling på bolaget såväl som vår kreditorganisation.