– Jag hjälper företag att växa

Publicerat den:

Hej Oliver Wettergren, affärsområdeschef på Aros Företagslån Direkt.

Vad gör du på dagarna?
– Jag hjälper företag att växa, utöka och förändras genom enkla företagslån. En bra affärsidé blir ju lättare att förverkliga när man har ordentligt med kapital. Och småföretagen står för fyra av fem jobb i Sverige så det känns kul att vara med och göra skillnad.

Berätta mer.
– Vi lånar ut upp till 3 miljoner direkt. Hela förfarandet sker säkert på webben med en kort intern process innan utbetalning av lånebeloppet. Och det är nog just den balansen mellan trygghet och snabbhet som gjort våra företagslån lite extra populära.

På vilket sätt är lånen trygga?
– Dels för att identifieringen säkras via BankID men vi har också en väldigt avancerad scoringmodell som beräknar maxbelopp så att inga företag lånar mer än vad de kan betala tillbaka. Vi har dessutom kreditmarknadstillstånd från Finansinspektionen, är anslutna till Riksgäldens insättningsgaranti och så erbjuder vi *lån med stöd från Europeiska Investeringsfonden.

Något som också gått snabbt är flytten till de nya lokalerna på Vestagatan 6.
Hur är känslan?
– De är helt fantastiska; stora och med en imponerande vy över Göteborg. Känns väldigt motiverande, som början på en ny resa.

 

 

 

*Företagslån Direkt med EU-stöd omfattas av en garanti som finansieras av Europeiska unionen inom programmet för sysselsättning och social innovation (EaSI).