E-Lån
Digital ansökan för snabb utbetalning av företagslån
Vi är småföretagarnas kreditgivare och experter på att låna ut pengar till aktiebolag och enskilda firmor. Vi hjälper dig att t.ex. expandera, finansiera investeringar och förvärv, öka personalstyrkan eller finansiera varulager.
Kreditmarknadstillstånd från Finansinspektionen
Hur mycket vill du låna?
:-
Återbetalningstid
mån
Månadsränta: 0,9% *
Månadskostnad: :-
* Kostnaden är ett exempel. Den faktiska månadsräntan baseras på din scoring. Uppläggningsavgift tillkommer: 995 kr för lån upp till 600 000 kr, 2% av lånebeloppet för lån över 600 000 kr.
Helt automatiserad låneprocess
1
Ansök på några minuter.
Få besked direkt
2
Godkänn med BankID
3
Utbetalning inom 24 timmar
efter godkänt lån
Om Aros Kapital
Företagslån för tillväxt
På Aros Kapital får du en partner som bara arbetar mot företag, där vi själva är entreprenörer i grunden. Våra anställda är experter på små- och medelstora företag och vi förstår att du behöver snabba svar när du ska expandera eller investera. Vi erbjuder företagslån både till aktiebolag och enskild firma.

Därför erbjuder vi lån med kort handläggningstid och enkla processer som bland annat möjliggör:
Orderfinansiering
Fastighetsfinansiering
Bolagsförvärv
Nyanställningar
Uppbyggnad av lagersaldo
Aros Kapital i siffror
Totalt utlånat SEK (31/12-18)
1 425 000 000
Tillväxt 2018
41%
Etablerat sedan
2004
Transparens
Tydligare krav ger bättre förutsättningar
Du behöver
Orderfinansiering
Fastighetsfinansiering
Bolagsförvärv
Nyanställningar
Uppbyggnad av lagersaldo
Vi erbjuder
Lån upp till 1 000 000:-
Utbetalning inom 24 timmar
Återbetalning upp till 60 månader
Våra grundkrav
Ett lån för dig som har aktiebolag eller enskild firma
Har du ett aktiebolag behöver minst en person (juridisk/fysisk) teckna en borgensförbindelse vid ansökan
Företaget ska ha upprättat minst ett bokslut sedan verksamhetsstarten
Vanliga frågor
Vad kostar ett E-Lån hos Aros Kapital?
Hos oss betalar du en uppläggningsavgift på 995 kr för lån upp till 600 000 kr, för lån över 600 000 kr är uppläggningsavgiften 2% av lånebeloppet. Därefter löper en fast månadskostnad. Det tillkommer inga dolda kostnader. Den exakta kostnaden för lånet beror på hur din situation ser ut idag och hur vi bedömer din kreditvärdighet.
Vilka fördelar har Aros Kapital E-Lån?
Vi debiterar ingen ränteskillnadsersättning. Det betyder att du kan lösa ditt lån när du själv vill utan extra kostnad. Rimliga lånekrav. Med en sund affärsidé, en fungerande verksamhet och ett årsbokslut är chanserna goda att få godkänt på sin låneansökan. Smidig hantering, snabb utbetalning. Så fort vi godkänt lånet, sker en utbetalning till ditt konto, oftast samma dag. Inga obehagliga överraskningar. Du vet exakt vad månadsavgiften blir.
Vad ska jag tänka på innan jag ansöker om ett lån?
Tänk igenom din situation noga. Vad ska lånet användas till och vilka fördelar kommer investeringen att ge dig och ditt bolag? Är det rätt läge att ta ett lån? Hur ser planerna för bolaget ut de närmsta åren? Rådfråga oss gärna om du är osäker. Vi finns till hands och besvarar alla dina frågor så bra vi kan.
Vem kan låna hos Aros Kapital?
Vårt företagslån vänder sig till dig som driver aktiebolag eller enskild firma. Vi välkomnar alla typer av företag och branscher. Bland våra kunder finns både enskilda företagare, små och medelstora företag. Aktiebolag ska också kunna visa ett årsbokslut.
Vilka säkerheter behöver jag ställa?
Har du ett aktiebolag behöver minst en person (juridisk/fysisk) teckna en borgensförbindelse vid ansökan.
Hur går låneprocessen till?
Du ansöker online med ditt BankID, där du fyller i alla uppgifter. Låneansökan och hantering sker i ett steg. Efter att vi godkänt dig som kredittagare och du vill gå vidare med din låneansökan signerar du din låneansökan med ditt BankID. När lånet blivit godkänt betalas pengarna ut till ditt konto inom 24 timmar.
Tar ni en kreditupplysning?
Ja, vi gör en sedvanlig kreditupplysning på företaget och borgensman/borgensmän via kreditupplysningsföretaget UC. Det gör vi för att få in del information om ditt företag som komplettering till bokslutet.
Om jag skulle få ett nej, kan jag ansöka på nytt senare?
Om du av någon anledning inte skulle få ditt lån beviljat, så är du självklart välkommen att ansöka på nytt när du känner att din situation har förändrats. Det kan handla om att vi vill se en högre likviditet eller kassaflöde. Vi kan också vilja se att din verksamhet har varit igång en längre tid.
Vilket lån passar ditt företag bäst?
För vissa typer av företag passar en del typer av lån bättre än andra. Det handlar om vilken typ av verksamhet du bedriver och hur ditt kapitalbehov ser ut. Befinner du dig i ett uppstartsskede och håller på att etablera din affärsidé på marknaden, kan ett startkapital vara exakt det du behöver för att komma igång.
Har du en unik produkt eller idé som sannolikt kommer bli inkomstbringande, men där det behövs medel för att utveckla den vidare? Ja, då kanske en viss typ av lån passar dig bättre, medan det etablerade företaget med långsiktig planering har andra behov. Nedan ser du några exempel som kan fungera som vägledning för dig när du funderar över vilket lån som passar din verksamhet bäst.
Snabbt tillskott när rätt tillfälle dyker upp.
Marknadens spelregler förändras hela tiden. Det kan handla om nya lösningar, produkter eller tjänster som plötsligt efterfrågas av allt fler. För en driven entreprenör innebär det nya affärsmöjligheter. Det är i de lägena det gäller att ha kapacitet att agera snabbt och offensivt.
Att vänta och se kan betyda att någon annan hinner före och chanserna att lyckas minskar. Ibland handlar det om rätt timing, till exempel för säsongsbetonade produkter som behöver anskaffas för att möta en stigande efterfrågan. I dessa fall är antagligen ett snabbt lån med kortare återbetalningstid rätt sorts lån.
Låna för att växa, utöka och förändra
Även etablerade företag med långsiktig planering och trogna kunder kan emellanåt vara i behov av ett kapitaltillskott i form av ett lån. Speciellt kanske när det handlar det om tillväxt eller förändringsfaser. Tillfällen kommer då det kan vara nödvändigt att investera i nya maskiner eller utrustning, en ny lokal, att anställa ny personal eller utöka varulagret.
Ibland behövs likvida medel när prognoserna pekar uppåt, men likviditeten befinner sig i en tillfällig svacka. Investeringen kommer att betala sig, men det kan ta tid. För den här typen av verksamhet är det antagligen bäst att ansöka om ett lån med längre återbetalningstid.
Förutsättningarna för ett schysst företagslån
För långivaren är det förstås viktigt att känna till omständigheterna och i vilket syfte pengarna ska användas. Hur ser förutsättningarna för just din bransch ut, i nuläget och framåt? Vilka faktorer påverkar ditt företag, vilka förändringar och omställningar behöver du genomföra för att fortsätta vara konkurrenskraftig? Finns det framtida risker som kan spela in för möjligheterna till finansiering idag?
För dig som ansöker om ett lån är det självklart väldigt viktigt att kunna besvara de här frågorna. Inte bara för din egen del, utan också för att ge en så rättvis och sann bild av hur ditt kapitalbehov ser ut. Tänk därför alltid igenom din situation noggrant och fundera över vilka ambitioner och förväntningar du vill kunna uppfylla genom att ansöka om ett företagslån.